Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus fuscus Common name Lesser Black-backed Gull
Population name barabensis, South-west Siberia/South-west Asia
Breeding range SW Siberia, N of L Balkhash Non-breeding range SW Asia, mainly shores of Persian Gulf, Arabian Sea
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Asia
Notes Population added in WPE3. Sometimes considered a distinct species, Larus heuglini (barabensis).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
AEWA
CAF Action Plan
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 -1 -1
WPE 4 0 0 -1 -1
WPE 5 0 0 -1 -1
CSR 4 0 0 -1 -1 No estimate
CSR 5 0 0 -1 -1 No estimate
CSR 6 -1 -1 -1 -1 No estimate

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea
CSR 4 1990 2000 STA No idea [R66]
CSR 5 1990 2000 STA No idea [R66]
CSR 6 2003 2012 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 5 0 -1
CSR 4 0 -1
CSR 5 0 -1
CSR 6 0 -1

References

  • R66 - BirdLife International Website 2002

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on