Population information

Order name Charadriiformes
Family name Charadriidae
Scientific name Charadrius modestus Common name Rufous-chested Plover
Population name Falkland Islands (Malvinas)
Breeding range Falkland Islands (Malvinas) Non-breeding range Chile, S & E Argentina N to S Brazil
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (Southern South America).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 33,000 63,000 [R709]
WPE 4 0 0 33,000 63,000 [R709]
WPE 5 0 0 33,000 63,000 [R709]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 480
WPE 4 2006 480
WPE 5 2012 460

References

  • R709 - Woods, R. and Woods, A. 1997. Atlas of the Breeding Birds of the Falkland Islands. Anthony Nelson, Oswestry, England

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on