Population information

Order name Charadriiformes
Family name Charadriidae
Scientific name Charadrius modestus Common name Rufous-chested Plover
Population name S South America
Breeding range SC & S Chile, WC & S Argentina Non-breeding range Chile, S & E Argentina N to S Brazil
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (Southern South America).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 2001 2001 100,000 1,000,000 [R570]
WPE 4 2001 2001 100,000 1,000,000 [R570]
WPE 5 2001 2001 100,000 1,000,000 Best guess [R570]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 1000
WPE 4 2006 10000
WPE 5 2012 10000

References

  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on