Population information

Order name Gruiformes
Family name Rallidae
Scientific name Sarothrura ayresi Common name White-winged Flufftail
Population name Southern Africa
Breeding range Zimbabwe, South Africa Non-breeding range
Red List Category Critically Endangered
Ramsar regions Africa
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
AEWA
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 1999 1999 235 235 [R68]
WPE 4 2005 2005 235 235 [R64]
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 5 2005 2005 235 235 Census based [R64]
CSR 4 2005 2005 235 235 Census based [R64]
CSR 5 2005 2005 235 235 Census based [R64]
CSR 6 2013 2013 1 75 Expert opinion [R1526]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 DEC [R68]
WPE 4 1995 2005 DEC [R64]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 1990 2000 DEC Reasonable [R64]
CSR 4 1990 2000 DEC Reasonable [R64]
CSR 5 1990 2000 DEC Reasonable [R64]
CSR 6 2003 2012 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 2
WPE 4 2006 2
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 5 2012 2
CSR 4 0 -1
CSR 5 0 -1

References

  • R68 - BirdLife International. (2000). Threatened Birds of the World. Barcelona and Cambridge, UK: Lynx Edicions and BirdLife international
  • R64 - BirdLife International. 2005. Threatened birds of the world 2005. Species factsheets available at?www.birdlife.org
  • R1526 - BirdLife International (2014) Species factsheet: Sarothrura ayresi. Downloaded from http://www.birdlife.org on 22/12/2014.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on