Population information

Order name Charadriiformes
Family name Charadriidae
Scientific name Charadrius marginatus Common name White-fronted Plover
Population name marginatus
Breeding range C Namibia to W Cape, South Africa Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Africa
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 18,000 18,000 [R613]
WPE 4 0 0 18,000 18,000 [R613]
WPE 5 0 0 18,000 18,000 [R613]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 180
WPE 4 2006 180
WPE 5 2012 180

References

  • R613 - Summers, R.W., Underhill, L.G., Pearson, D.J., and Scott, D.A. 1987. Wader migration systems in southern and eastern Africa and western Asia. In: Davidson, N.C. and Pienkowski, M.W. (ed), The Conservation of International Flyway Populations of Waders: 15-34.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on