Population information

Order name Charadriiformes
Family name Jacanidae
Scientific name Jacana spinosa Common name Northern Jacana
Population name violacea
Breeding range Cuba, I of Pines, Jamaica, Hispaniola Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 -1 -1
WPE 4 0 0 -1 -1
WPE 5 2005 2005 1 10,000 Best guess [S6793] [R1001]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 5 2012 100

References

  • R1001 - Acosta-Cruz, M. and Mugica-Vald?s, L. 2006. Reporte Final ? Aves Acu?ticas en Cuba. Havana, Cuba: Facultad de Biolog?a, Universidad de la Habana. Final report to BirdLife International.

Notes

  • S6793 - 1,000-4,999 in Cuba, no data for other countries, but overall number likely no more than 10,000.



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on