Population information

Order name Ciconiiformes
Family name Ardeidae
Scientific name Ardea alba Common name Great White Egret
Population name modestus, New Zealand
Breeding range New Zealand Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Oceania
Notes Sometimes considered as Ardea (Casmerodius, Egretta) modestus. Sometimes ascribed to maorianus.

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 100 200 [R534]
WPE 3 0 0 100 100 [R430] [R534]
WPE 4 0 0 100 100 [R534]
WPE 5 0 0 100 100 [R534]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 1997 2
WPE 3 2002 1
WPE 4 2006 1
WPE 5 2012 1

References

  • R534 - Powlesland, R. (pers. comm.). 1993. New Zealand Department of Conservation unpublished data.
  • R430 - Marchant, S.M. and Higgins, P.J. 1990. Handbook of Australian, New Zealand and Antarctic Birds. Volume 1: Ratites to Ducks. Oxford University Press, Melbourne, Australia.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on