Population information

Order name Anseriformes
Family name Anatidae
Scientific name Histrionicus histrionicus Common name Harlequin Duck
Population name NW North America (bre)
Breeding range Alaska, NW Canada, NW USA Non-breeding range Coasts of S & W Alaska, W Canada, NW USA
Red List Category Least Concern
Ramsar regions North America
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 150,000 250,000 [R580]
WPE 4 0 0 150,000 250,000 [R580]
WPE 1 0 0 100,000 200,000 [R122]
WPE 2 0 0 100,000 200,000 [R122]
WPE 5 0 0 150,000 250,000 [R580]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 STA [R580]
WPE 4 1990 2000 STA [R580]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 1990 2000 STA [R580]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 2000
WPE 4 2006 2000
WPE 1 1994 1500
WPE 2 1997 1500
WPE 5 2012 1900

References

  • R580 - Sea Duck Joint Venture Management Board. 2001. Sea Duck Joint Venture Strategic Plan: 2001 - 2006. SDJV Continental Technical Team. Unpubl. rept. (c/o USFWS, Anchorage, Alaska; CWS Sackville, New Brunswick). 14 pp. + appendices.
  • R122 - Chadwick, D.H. and Littlehales, B. 1993. Bird of white waters. National Geographic 185(5): 116-132.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on