Population information

Order name Anseriformes
Family name Anatidae
Scientific name Tadorna tadorna Common name Common Shelduck
Population name South Asia (non-bre)
Breeding range Central Asia Non-breeding range Bangladesh, Myanmar, Pakistan, N & C India
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Asia
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
EAAF Partnership
CAF Action Plan
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 1987 1991 10,000 10,000 [R519]
WPE 2 1987 1991 10,000 10,000 [R519]
WPE 3 0 0 25,000 100,000 [R19]
WPE 4 0 0 25,000 100,000 [S4901] [R20]
WPE 5 0 0 25,000 100,000 Best guess [S7086] [R20]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 1994 100
WPE 2 1997 100
WPE 3 2002 1000
WPE 4 2006 1000
WPE 5 2012 1000

References

  • R519 - Perennou, C.P., Mundkur, T. and Scott, D.A. 1994. The Asian Waterfowl Census 1987-1991: distribution and status of Asian waterfowl. IWRB Spec. Publ. No. 24; AWB Spec. Publ. No. 86. Slimbridge, UK and Kuala Lumpur, Malaysia.
  • R19 - Asian Waterbird Census unpublished data. 1999.
  • R20 - Asian Waterbird Census unpublished data. 2002.

Notes

  • S4901 - 10,000 winter in NW India & Pakistan (525), and 10,000 in Myanmar. 415: 20,000 in Bangladesh in 2001.
  • S7086 - 10,000 winter in NW India & Pakistan (525), and 10,000 in Myanmar. Li & Mundkur (2004): 20,000 in Bangladesh in 2001.



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on