Population information

Order name Ciconiiformes
Family name Threskiornithidae
Scientific name Phimosus infuscatus Common name Bare-faced Ibis
Population name infuscatus
Breeding range E Bolivia to Paraguay, NE Argentina & Uruguay Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 100,000 1,000,000 [R15]
WPE 2 0 0 100,000 1,000,000 [R15]
WPE 3 0 0 100,000 1,000,000 [R15]
WPE 4 0 0 100,000 1,000,000 [R15]
WPE 5 0 0 100,000 1,000,000 Best guess [R15]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 1982 1992 STA [R119]
WPE 2 1982 1992 STA [R119]
WPE 3 1982 1992 STA [R119]
WPE 4 1982 1992 STA [R119]
WPE 5 1982 1992 STA [R119]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 10000
WPE 4 2006 10000
WPE 5 2012 10000

References

  • R15 - Antas, P.T.Z. In litt. 1993. Unpublished data concerning South American waterbirds.
  • R119 - Canevari, P. (pers. comm.). 1993. Unpublished information from Neotropical Wetlands Program.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on