Population information

Order name Ciconiiformes
Family name Threskiornithidae
Scientific name Eudocimus ruber Common name Scarlet Ibis
Population name NE South America
Breeding range NE Neotropics Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 100,000 100,000 [R245]
WPE 2 0 0 300,000 300,000 [R245]
WPE 3 0 0 100,000 150,000 [R108]
WPE 4 0 0 100,000 150,000 [R108]
WPE 5 0 0 100,000 150,000 [R108]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 1970 1990 DEC [R245]
WPE 2 1970 1990 DEC [R245]
WPE 3 1970 1990 DEC [R245]
WPE 4 1970 1990 DEC [R245]
WPE 5 1970 1990 DEC [R245]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 1994 1000
WPE 2 1997 3000
WPE 3 2002 1300
WPE 4 2006 1300
WPE 5 2012 1200

References

  • R245 - Frederick, P.C., Morales, L.G., Spaans, A.L. and Luthin, C.S. (eds.). 1990. The Scarlet Ibis (Eudocimus ruber): Status Conservation and Recent Research. IWRB Spec. Publ. No. 11. Slimbridge, UK. 194 pp.
  • R108 - Byers, O., et al., Ed. 1995. Stork, Ibis, and Spoonbill Conservation Assessment and Management Plan: Working Document. IUCN/SSC Conservation Breeding Specialist Group: Apple Valley, MN.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on