Population information

Order name Ciconiiformes
Family name Ardeidae
Scientific name Nycticorax caledonicus Common name Rufous Night-heron
Population name caledonicus
Breeding range New Caledonia Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Oceania
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 2,000 4,000 [R41]
WPE 4 0 0 2,000 4,000 [R41]
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 5 0 0 2,000 4,000 [R41]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 STA [R41]
WPE 4 1990 2000 STA [R41]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 1990 2000 STA [R41]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 30
WPE 4 2006 30
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 5 2012 30

References

  • R41 - Barr?, N. and Dutson, G. 2000. Oiseaux de Nouvelle-Caledonie. Liste commentee. Suppl. Alauda (68), 3: 49pp.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on