Population information

Order name Podicipediformes
Family name Podicipedidae
Scientific name Podiceps andinus Common name Colombian Grebe
Population name Colombia
Breeding range Colombia Non-breeding range
Red List Category Extinct
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 0 0 [R237]
WPE 2 1987 1991 0 0 [R497]
WPE 3 1987 1991 0 0 [R497]
WPE 4 1987 1991 0 0 [R497]
WPE 5 1987 1991 0 0 [R497]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 1985 EXT [R237]
WPE 2 1981 1995 EXT [R497]
WPE 3 1981 1995 EXT [R497]
WPE 4 1981 1995 EXT [R497]
WPE 5 1981 1995 EXT [R497]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 1994 1
WPE 2 1997 1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 5 0 -1

References

  • R237 - Fjelds?, J. and Krabbe, N. 1990. Birds of the high Andes. Zoological Museum, University of Copenhagen, Denmark.
  • R497 - O'Donnel, C.F.J. and Fjelds?, J. 1995. Grebes: a global action plan for their conservation. IUCN.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on