Population information

Order name Gruiformes
Family name Rallidae
Scientific name Laterallus xenopterus Common name Rufous-faced Crake
Population name C South America
Breeding range Central Paraguay, South Central Brazil Non-breeding range
Red List Category Vulnerable
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 1999 1999 2,500 10,000 [R68]
WPE 4 2005 2005 2,500 10,000 [R64]
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 5 2005 2005 2,500 10,000 [R64]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 DEC [R68]
WPE 4 1995 2005 DEC [R64]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 1995 2005 DEC [R64]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 60
WPE 4 2006 60
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 5 2012 50

References

  • R68 - BirdLife International. (2000). Threatened Birds of the World. Barcelona and Cambridge, UK: Lynx Edicions and BirdLife international
  • R64 - BirdLife International. 2005. Threatened birds of the world 2005. Species factsheets available at?www.birdlife.org

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on