Population information

Order name Anseriformes
Family name Anatidae
Scientific name Dendrocygna arcuata Common name Wandering Whistling-duck
Population name arcuata
Breeding range E Indonesia, S Philippines Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Asia
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 100,000 1,000,000 [R455]
WPE 4 0 0 100,000 1,000,000 [R455]
WPE 5 0 0 100,000 1,000,000 Best guess [R455]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 10000
WPE 4 2006 10000
WPE 5 2012 10000

References

  • R455 - Miyabayashi, Y. and Mundkur, T. 1999. Atlas of Key Sites for Anatidae in the East Asian Flyway. Wetlands International ? Japan ? Tokyo, and Wetlands International ? Asia Pacific, Kuala Lumpur. 148 pp.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on