Population information

Order name Anseriformes
Family name Anatidae
Scientific name Dendrocygna bicolor Common name Fulvous Whistling-duck
Population name Neotropics, S USA
Breeding range C and S America, Caribbean, S USA Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics North America
Notes This population is sometimes divided into at least two distinct populations. (WPE2)

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 2 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 3 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 4 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 1 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 5 1993 1993 1,000,000 1,000,001 Best guess [R119]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 2 1982 1992 DEC [R15]
WPE 3 1982 1992 DEC [R15]
WPE 4 1982 1992 DEC [R15]
WPE 1 1982 1992 DEC [R15]
WPE 5 1982 1992 DEC [R15]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 1 0 -1
WPE 5 2012 20000

References

  • R119 - Canevari, P. (pers. comm.). 1993. Unpublished information from Neotropical Wetlands Program.
  • R15 - Antas, P.T.Z. In litt. 1993. Unpublished data concerning South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on