Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Anous minutus Common name Black Noddy
Population name atlanticus
Breeding range Tropical Atlantic Is to Gulf of Guinea Islands Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Africa Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 -1 -1
WPE 4 0 0 100,000 1,000,000 [S2788] [R192]
WPE 5 0 0 100,000 1,000,000 Best guess [S7454] [R192]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 2006 10000
WPE 5 2012 10000

References

  • R192 - Dodman, T., 2006. Status, estimates and trends of waterbird populations in Africa. Wetlands International, Dakar.

Notes

  • S2788 - 192 estimates 90,000-150,000 for Gulf of Guinea, Ascension & St Helena. 10,000 pairs (30,000 individuals) on Ascension Island (180). Numbers on St Paul & Fernando de Noronha unknown.
  • S7454 - 192 estimates 90,000-150,000 for Gulf of Guinea, Ascension & St Helena. 10,000 pairs (30,000 individuals) on Ascension Island (180). Numbers on St Paul & Fernando de Noronha unknown.



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on