Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Anous minutus Common name Black Noddy
Population name melanogenys
Breeding range Hawaiian Islands Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Oceania
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 60,000 60,000 [R178]
WPE 3 0 0 60,000 60,000 [R178]
WPE 4 0 0 60,000 60,000 [R178]
WPE 5 2004 2004 36,000 36,000 Expert opinion [S7451] [R1184]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 1997 600
WPE 3 2002 600
WPE 4 2006 600
WPE 5 2012 360

References

  • R178 - del Hoyo, J., Elliot, A. and Sargatal, J. (eds). 1996. Handbook of the Birds of the World. Volume 3: Hoatzin to Auks. Lynx Edicions, Barcelona.
  • R1184 - U.S. Fish and Wildlife Service. 2005. Regional Seabird Conservation Plan, Pacific Region. US Fish and Wildlife Service, Migratory Birds and Habitat Programs, Pacific Region, Portland, Oregon. 264 pp.

Notes

  • S7451 - Estimate based on number of breeding pairs.



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on