Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Onychoprion fuscatus Common name Sooty Tern
Population name fuscatus, Caribbean (bre)
Breeding range Caribbean, Gulf of Mexico, Venezuela Non-breeding range Caribbean and Tropical Atlantic
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics North America
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 400,000 400,000 [R165]
WPE 2 0 0 400,000 400,000 [R165]
WPE 3 0 0 690,000 1,200,000 [R561]
WPE 4 0 0 690,000 1,200,000 [R561]
WPE 5 0 0 690,000 1,200,000 [R561]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 1994 4000
WPE 2 1997 4000
WPE 3 2002 9500
WPE 4 2006 9500
WPE 5 2012 9100

References

  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.
  • R561 - Saliva, J. E. 2000 Conservation priorities for Roseate Terns in the West Indies. In: Schreiber, E.A. and Lee, D.S. (eds) Status and Conservation of West Indian seabirds. Soc. Caribbean Ornith. Spec. Pub. No.1.: 87-95.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on