Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sternula lorata Common name Peruvian Tern
Population name W South America (bre)
Breeding range Coast C Ecuador, Peru, N Chile Non-breeding range Unknown
Red List Category Endangered
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 1999 1999 15,000 15,001 [R68]
WPE 4 2005 2005 1,000 2,500 [R64]
WPE 1 0 0 500 500 [R165]
WPE 2 0 0 500 500 [R165]
WPE 5 1998 2004 1,000 2,500 Expert opinion [R1024]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 DEC [R570]
WPE 4 1990 2000 DEC [R570]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 2001 2010 DEC Poor [R570]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 150
WPE 4 2006 18
WPE 1 1994 5
WPE 2 1997 5
WPE 5 2012 15

References

  • R68 - BirdLife International. (2000). Threatened Birds of the World. Barcelona and Cambridge, UK: Lynx Edicions and BirdLife international
  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.
  • R64 - BirdLife International. 2005. Threatened birds of the world 2005. Species factsheets available at?www.birdlife.org
  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.
  • R1024 - BirdLife International. 2012j. IUCN Red List for birds (downloaded from http://www.birdlife.org)

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on