Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna trudeaui Common name Snowy-crowned Tern
Population name SW South America
Breeding range Central Chile Non-breeding range N Chile-S Peru
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 2001 2001 1 10,000 [R570]
WPE 4 2001 2001 1 10,000 [R570]
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 1 10,000 [R571]
WPE 5 2001 2001 1 10,000 Best guess [R570]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 STA [R570]
WPE 4 1990 2000 STA [R570]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 1990 2000 STA [R570]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 100
WPE 4 2006 100
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 5 2012 100

References

  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.
  • R571 - Schlatter, R. (pers. comm.). 1996. Unpublished information on Southern South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on