Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna forsteri Common name Forster's Tern
Population name Pacific North America (bre)
Breeding range Pacific Coast, California-Baja California, Mexico Non-breeding range California S to Guatemala
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics North America
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (Cent & S North Am/Cent America).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 24,400 24,400 [R442]
WPE 4 0 0 24,400 24,400 [R442]
WPE 5 0 0 24,400 24,400 [R442]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 240
WPE 4 2006 240
WPE 5 2012 240

References

  • R442 - McNicholl, M.K., Lowther, P.E. and Hall, J.A. 2001. Forster's Tern (Sterna forsteri). In: The birds of North America, No 595. (A. Poole and F. Gill, eds.). The Academy of Natural Sciences, Philadelphia, PA and The American Ornithologists' Union, Washington D.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on