Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna vittata Common name Antarctic Tern
Population name gaini
Breeding range S Shetland Is, Antarctic Peninsula? Non-breeding range Coasts of Argentina, Falkland Islands (Malvinas)
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 -1 -1
WPE 4 0 0 110,000 110,000 [S2618] [R165]
WPE 5 0 0 110,000 110,000 [S7378] [R165]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 2006 1100
WPE 5 2012 1100

References

  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.

Notes

  • S2618 - 35,000 pairs in South Shetland Is and 1,500 pairs in Antarctic Peninsula (167, 644).
  • S7378 - 35,000 pairs in South Shetland Is and 1,500 pairs in Antarctic Peninsula (Croxall et al. (1984), Tree and Klages (2004)).



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on