Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna hirundo Common name Common Tern
Population name hirundo, North America: Atlantic coast (bre)
Breeding range Atlantic & Gulf of Mexico coasts, mostly S to the Carolinas Non-breeding range West Indies and South America S to S Peru, S Argentina
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics North America
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (S.h. hirundo, North America (breeding)).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 270,000 270,000 [R489]
WPE 4 0 0 270,000 270,000 [R489]
WPE 5 0 0 270,000 270,000 [R489]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1966 2000 STA [R563]
WPE 4 1966 2000 STA [R563]
WPE 5 1966 2000 STA [R563]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 2700
WPE 4 2006 2700
WPE 5 2012 2700

References

  • R489 - Nisbet, I.C.T. 2002.? Common Tern Sterna hirundo.? No. 618 in The Birds of North America.? Philadelphia, PA: The Birds of North America, Inc
  • R563 - Sauer, J. R., J. E. Hines, and J. Fallon. 2001. The North American Breeding Bird Survey, Results and Analysis 1966 - 2000. Version 2001.2, USGS Patuxent Wildlife Research Center, Laurel, MD.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on