Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna hirundinacea Common name South American Tern
Population name S South America
Breeding range Coasts of S Peru & CE Brazil to Tierra del Fuego, Falkland Islands (Malvinas) Non-breeding range Coasts Tierra del Fuego, Falkland Islands (Malvinas) to Ecuador & Bahia Brazil
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 25,000 1,000,000 [R165]
WPE 4 0 0 25,000 1,000,000 [R165]
WPE 1 0 0 25,000 1,000,000 [R165]
WPE 2 0 0 25,000 1,000,000 [R165]
WPE 5 0 0 25,000 1,000,000 Best guess [R165]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 DEC [R570]
WPE 4 1990 2000 DEC [R570]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 5 1990 2000 DEC [R570]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 5 2012 10000

References

  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.
  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on