Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna striata Common name White-fronted Tern
Population name striata
Breeding range New Zealand Non-breeding range SE Australia S Queensland-Tasmania-S Australia
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Oceania
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (New Zealand & Is/SE Australia).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
EAAF Partnership
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 1,500,000 1,500,000 [R178]
WPE 4 0 0 1,500,000 1,500,000 [R178]
WPE 5 0 0 1,500,000 1,500,000 [R178]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 15000
WPE 4 2006 15000
WPE 5 2012 15000

References

  • R178 - del Hoyo, J., Elliot, A. and Sargatal, J. (eds). 1996. Handbook of the Birds of the World. Volume 3: Hoatzin to Auks. Lynx Edicions, Barcelona.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on