Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Sterna dougallii Common name Roseate Tern
Population name gracilis
Breeding range Australia & Moluccas Is Non-breeding range Indian & Pacific Oceans
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Oceania
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
EAAF Partnership
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 -1 -1
WPE 4 0 0 -1 -1
WPE 5 2004 2011 90,000 90,000 Expert opinion [S7353] [R1135] [R1136]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 5 2012 900

References

  • R1135 - O?Neill, P. In litt. 4 April 2012.
  • R1136 - O?Neill, P., Minton, C., Ozaki, K. and White, R. 2005. Three populations of non-breeding Roseate Terns (Sterna dougallii) in the Swain Reefs, Southern Great Barrier Reef, Australia. Emu 105, 57-66.

Notes

  • S7353 - Estimate based on number of breeding pairs.



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on