Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus serranus Common name Andean Gull
Population name Central Andes
Breeding range Andes N Ecuador- N Chile, W Bolivia, N Argentina Non-breeding range Andean range + coast Ecuador - SC Chile
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 1 25,000 [R571]
WPE 3 0 0 150,000 150,000 [R178]
WPE 4 0 0 150,000 150,000 [R178]
WPE 5 0 0 150,000 150,000 [R178]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 1500
WPE 4 2006 1500
WPE 5 2012 1500

References

  • R571 - Schlatter, R. (pers. comm.). 1996. Unpublished information on Southern South American waterbirds.
  • R178 - del Hoyo, J., Elliot, A. and Sargatal, J. (eds). 1996. Handbook of the Birds of the World. Volume 3: Hoatzin to Auks. Lynx Edicions, Barcelona.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on