Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus ridibundus Common name Black-headed Gull
Population name E & SE Asia (non-bre)
Breeding range Central Asia to Kamchatka, NE China Non-breeding range Japan, Korea, E & S China, Taiwan, Indochina, Philippines
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Asia
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
EAAF Partnership
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 1987 1991 100,000 1,000,000 [R519]
WPE 2 1987 1991 100,000 1,000,000 [R519]
WPE 3 2001 2001 100,000 1,000,001 [R124]
WPE 4 2001 2001 100,000 1,000,001 [R124]
WPE 5 2001 2001 100,000 1,000,001 Best guess [R124]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 5 2012 20000

References

  • R519 - Perennou, C.P., Mundkur, T. and Scott, D.A. 1994. The Asian Waterfowl Census 1987-1991: distribution and status of Asian waterfowl. IWRB Spec. Publ. No. 24; AWB Spec. Publ. No. 86. Slimbridge, UK and Kuala Lumpur, Malaysia.
  • R124 - Chan, Simba, In litt,. 2002. Unpublished information on Asian waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on