Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus maculipennis Common name Brown-hooded Gull
Population name Falkland Islands (Malvinas)
Breeding range Falkland Islands (Malvinas) Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 1,500 1,500 [R165]
WPE 2 0 0 1,500 1,500 [R165]
WPE 3 0 0 4,200 7,500 [R709]
WPE 4 0 0 4,200 7,800 [S2290] [R709]
WPE 5 0 0 4,200 7,800 [S7257] [R709]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 1994 15
WPE 2 1997 15
WPE 3 2002 60
WPE 4 2006 60
WPE 5 2012 55

References

  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.
  • R709 - Woods, R. and Woods, A. 1997. Atlas of the Breeding Birds of the Falkland Islands. Anthony Nelson, Oswestry, England

Notes

  • S2290 - 718 estimate 1,400-2,600 pairs (4,200-7,800 individuals).
  • S7257 - 718 estimate 1,400-2,600 pairs (4,200-7,800 individuals).



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on