Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus hyperboreus Common name Glaucous Gull
Population name barrovianus
Breeding range Alaska to W Canada Non-breeding range Aleutians to California
Red List Category Least Concern
Ramsar regions North America
Notes Classified as L.hyperboreus pallidissimus Northeastern Pacific in WPE 1 and 2

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 2 0 0 -1 -1
WPE 3 0 0 100,000 1,000,000
WPE 4 0 0 100,000 1,000,000
WPE 5 2000 2005 169,000 169,000 Expert opinion [R1004]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 2 0 0 Unknown
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 2000 2005 STA [R1004]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 10000
WPE 4 2006 10000
WPE 5 2012 1700

References

  • R1004 - Alaska Seabird Information Series. 2006b. Glaucous Gull Larus hyperboreus. U.S. Fish and Wildlife Service - Alaska.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on