Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus dominicanus Common name Kelp Gull
Population name dominicanus, South America
Breeding range South American coasts N Peru, S Brazil, S to Tierra del Fuego Non-breeding range
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 2 0 0 25,000 1,000,000 [R571]
WPE 3 0 0 150,000 150,000 [R178]
WPE 4 0 0 100,000 1,000,000 [S2173] [R724]
WPE 1 0 0 -1 -1
WPE 5 0 0 100,000 1,000,000 Best guess [S7214] [R724]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 2 1985 1995 INC [R571]
WPE 3 1990 2000 INC [R570]
WPE 4 1990 2000 INC [R570]
WPE 1 0 0 Unknown
WPE 5 1990 2000 INC [R570]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 1500
WPE 4 2006 10000
WPE 1 0 -1
WPE 5 2012 10000

References

  • R571 - Schlatter, R. (pers. comm.). 1996. Unpublished information on Southern South American waterbirds.
  • R178 - del Hoyo, J., Elliot, A. and Sargatal, J. (eds). 1996. Handbook of the Birds of the World. Volume 3: Hoatzin to Auks. Lynx Edicions, Barcelona.
  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.
  • R724 - Yorio, P.M. (In litt.). 2005.

Notes

  • S2173 - 80,000 pairs in Argentina (734).
  • S7214 - 80,000 pairs in Argentina (734).



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on