Population information

Order name Charadriiformes
Family name Laridae
Scientific name Larus scoresbii Common name Dolphin Gull
Population name S South America
Breeding range S South America, S of Chiloe Is, Chubut Non-breeding range S South America, extending slightly further N outside breeding season
Red List Category Least Concern
Ramsar regions Neotropics
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (Southern South America).

Conservation Framework

Conservation framework Notes
No conservation frameworks
Note:

Population size

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 10,000 25,000 [R723]
WPE 4 0 0 1 10,000 [S2077] [R724]
WPE 5 0 0 1 10,000 Best guess [S7180] [R724]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 Unknown
WPE 4 0 0 Unknown
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 250
WPE 4 2006 100
WPE 5 2012 100

References

  • R723 - Yorio, P.M. (In litt.). 2002.
  • R724 - Yorio, P.M. (In litt.). 2005.

Notes

  • S2077 - 734: Around 700 pairs breed in Argentina.
  • S7180 - 734: Around 700 pairs breed in Argentina.



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on